Beperk de restoretijd!

Het klinkt logisch en dat is het ook: hoe minder data in de back-up, hoe sneller je kunt restoren en hoe sneller je dus weer up-and-running bent.

Scheiding actieve en archiefdata

We hebben er regelmatig over: maak een goed onderscheid tussen de actieve data die voortdurend verandert en data die je in het archief kunt zetten, omdat ze niet meer veranderen. De medische wereld maakt bijvoorbeeld veel gebruik van PACS-data (Picture Archiving and Communication System), waar veel grote bestanden in zitten. Als je deze data op een secundaire (archief-)storage zet, bewaar je ze veilig. Je hoeft ze niet meer regelmatig te back-uppen. Dat scheelt enorm veel tijd in het maken van de back-up: data die niet gewijzigd worden, kun je op deze manier veilig bewaren op een WORM-device (Write Once Read Many). Dat kan prima op Silent Bricks. Bewaar ze op twee verschillende locaties. Je bespaart back-up licenties, back-up tijd en dure opslag.

Kleine back-up

En andersom werkt het net zo. Mocht het gebeuren dat een back-up teruggezet moet worden in het geval van een calamiteit in het systeem, dan werkt een relatief kleine back-up in het voordeel. Immers, hoe kleiner de back-up, hoe sneller de data gerestored zijn en hoe sneller het systeem weer up-and-running is.

Düsseldorf

Het Universitair Medisch Centrum in Düsseldorf kreeg een aantal weken geleden te maken met een ransomware aanval, zoals eerder ook gebeurde met de collega’s in Maastricht. De problemen werden snel groter toen bleek dat het ziekenhuis geen back-up met een airgap had. De Spoedeisende Eerste Hulp lag een dag of tien stil en na twee weken was er nog altijd geen werkende e-mail.

Goed gedaan

Eén ding had de IT-afdeling van het ziekenhuis wel goed gedaan: grote hoeveelheden PACS-data stonden op een aparte archiefstorage. Daardoor hoefde de IT-afdeling deze data niet opnieuw te restoren. De data waren immers niet aangetast en zaten niet in de back-up. Hoewel het nog lang duurde in Düsseldorf, scheelde het in ieder geval dat al deze data niet opnieuw gerestored hoefden te worden.

Meer weten?

Meer informatie over het veilig opslaan van back-up data én van archiefdata? Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.